Linking problem

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Linking problem

GHC - devs mailing list

Devs

On the branch wip/inline-compulsory, I’m getting a strange link error:

simonpj@MSRC-3645512:~/tmp$ ~/code/HEAD-2/inplace/bin/ghc-stage1 Hello.hs

[1 of 1] Compiling Main             ( Hello.hs, Hello.o )

Linking Hello ...

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(Updates.o):stg_bh_upd_frame_info: error: undefined reference to 'stg_marked_upd_frame_ret'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(StgMiscClosures.o):stg_CAF_BLACKHOLE_info: error: undefined reference to 'stg_BLACKHOLE_entry'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(StgMiscClosures.o):__stg_EAGER_BLACKHOLE_info: error: undefined reference to 'stg_BLACKHOLE_entry'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(Apply.o):stg_AP_STACK_info: error: undefined reference to 'stg_WHITEHOLE_entry'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(Exception.o):function stg_raisezh: error: undefined reference to 'stg_ap_n_ret'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(Exception.o):function stg_raisezh: error: undefined reference to 'stg_ap_pv_ret'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(AutoApply.o):stg_ap_v_info: error: undefined reference to 'stg_BCO_entry'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(AutoApply.o):stg_ap_f_info: error: undefined reference to 'stg_BCO_entry'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(AutoApply.o):stg_ap_d_info: error: undefined reference to 'stg_BCO_entry'

/home/simonpj/code/HEAD-2/rts/dist/build/libHSrts.a(AutoApply.o):stg_ap_l_info: error: undefined reference to 'stg_BCO_entry'

               … etc…

 

But I have done nothing in the RTS!

If I try ‘nm’ I get

bash$ nm rts/dist/build/libHSrts.a | grep stg_ap_p_fast

                 U stg_ap_p_fast

                 U stg_ap_p_fast

0000000000003f58 T stg_ap_p_fast

So somehow the same symbol is defined and unresolved.  Really strange.

Can you help?  Thanks

Simon


_______________________________________________
ghc-devs mailing list
[hidden email]
http://mail.haskell.org/cgi-bin/mailman/listinfo/ghc-devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Linking problem

Ben Gamari-2
Simon Peyton Jones via ghc-devs <[hidden email]> writes:

> Devs
> On the branch wip/inline-compulsory, I'm getting a strange link error:
>
I have a build running now to try to reproduce the issue.

The fact that stg_marked_upt_frame_ret isn't defined in Updates.o is
bizarre as the definition site of that symbol lives in that file.

I assume that this is a clean build?

Cheers,

- Ben

_______________________________________________
ghc-devs mailing list
[hidden email]
http://mail.haskell.org/cgi-bin/mailman/listinfo/ghc-devs

signature.asc (497 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Linking problem

Ben Gamari-2
Ben Gamari <[hidden email]> writes:

> Simon Peyton Jones via ghc-devs <[hidden email]> writes:
>
>> Devs
>> On the branch wip/inline-compulsory, I'm getting a strange link error:
>>
> I have a build running now to try to reproduce the issue.
>
> The fact that stg_marked_upt_frame_ret isn't defined in Updates.o is
> bizarre as the definition site of that symbol lives in that file.
>
> I assume that this is a clean build?
>
Unfortunately I'm having a hard time reproducing this locally. I noticed
that you are using ghc-stage1. Which compiler are you using to
bootstrap?

Cheers,

- Ben


_______________________________________________
ghc-devs mailing list
[hidden email]
http://mail.haskell.org/cgi-bin/mailman/listinfo/ghc-devs

signature.asc (497 bytes) Download Attachment