mod+q logs me out?

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

mod+q logs me out?

Alexander Pirdy
I discovered recently that my mod+q is not working correctly. When I
press it it kicks me out and I have to login again, this crashes all
the programs I'm using etc.

I am using xmonad 0.9.1 on xubuntu 10.4. I installed xmonad with the
package manager, and this happens on a fresh install with the default
xmonad.hs.

I don't think it has anything to do with the xmonad.hs file I use, but
just in case it can be found at http://hpaste.org/74925.

I also did a [2] ptrace on xmonad while I pressed mod+q which makes it
look as though xmonad is sending garbage parameters to itself (thanks
to geekosaurus on irc for this). Here is the portion where I think
stuff starts to go wrong, but the full trace can be found at
http://hpaste.org/74927.

> write(2, "xmonad: ", 8)                 = 8
> write(2, "user error (unrecognized flags)", 31) = 31
> write(2, "\n", 1)                       = 1
> getrusage(RUSAGE_SELF, {ru_utime={0, 984061}, ru_stime={1, 24064}, ...}) = 0
> gettimeofday({1347995657, 921071}, NULL) = 0
> rt_sigprocmask(SIG_BLOCK, [INT], [], 8) = 0
> rt_sigprocmask(SIG_SETMASK, [], NULL, 8) = 0
> timer_settime(0, 0, {it_interval={0, 0}, it_value={0, 0}}, NULL) = 0
> timer_delete(0)                         = 0
> rt_sigprocmask(SIG_BLOCK, [TTOU], [], 8) = 0
> rt_sigprocmask(SIG_SETMASK, [], NULL, 8) = 0
> rt_sigaction(SIGINT, {SIG_DFL, [], 0}, NULL, 8) = 0
> rt_sigaction(SIGPIPE, {SIG_DFL, [], 0}, NULL, 8) = 0
> getrusage(RUSAGE_SELF, {ru_utime={0, 988061}, ru_stime={1, 24064}, ...}) = 0
> gettimeofday({1347995657, 928425}, NULL) = 0
> munmap(0xb7500000, 1048576)             = 0
> exit_group(1)                           = ?
> Process 410 detached

Mod+q is mapped to the default of "spawn "xmonad --recompile; xmonad
--restart"", and a xmonad --restart executed from the terminal leads
me to believe that this is failing somehow, but I have no idea how to
find out more or to fix it.

Thanks for your help.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

mod+q logs me out?

Brandon Allbery
On Tue, Sep 18, 2012 at 4:43 PM, Alexander Pirdy <alp05 at hampshire.edu>wrote:

> > write(2, "xmonad: ", 8)                 = 8
> > write(2, "user error (unrecognized flags)", 31) = 31
>

Additional information from the trace, btw:

> execve("/usr/bin/xmonad", ["xmonad", "--resume", "StackSet {current =
> Screen {work"..., "[]"], [/* 27 vars */]) = 0
>

--
brandon s allbery                                      allbery.b at gmail.com
wandering unix systems administrator (available)     (412) 475-9364 vm/sms
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.haskell.org/pipermail/xmonad/attachments/20120918/2d223b0b/attachment.htm>

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

mod+q logs me out?

Mats Rauhala
This happened to me too. Upgrading to ubuntu 12.04 helped

--
Mats Rauhala
MasseR
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: Digital signature
URL: <http://www.haskell.org/pipermail/xmonad/attachments/20120919/b833b3fc/attachment.pgp>